Regeringens politik fejler

Dagpengesagen, afvisning af finansskat, SU-forringelser, kontanthjælpsforringelser, massive skatte- og afgiftslempelser til erhvervslivet som ikke hjælper på den håbløse jobsituation og serviceforringelser på den kommunale velfærd – som kommunalpolitiker i Herlev er der meget langt til regeringsledelsen på Christiansborg i disse dage. Det er ikke vores regering. Sådan giver rigtig mange af SF’s medlemmer igen og igen udtryk for det i denne tid.

Vi kan og vil ikke forsvare en politik, som har fjernet sig fra idealerne om solidaritet med samfundets svageste. Reform på reform er lanceret, og hver eneste gang med en hel skæv fordelingsprofil. Vi forstår godt forvirringen hos vores kernevælgere og frustrationen over at regeringen vil hente penge via reformer på SU og kontanthjælp og dele dem ud til virksomhederne – Det er ikke SF-politik!

Vi finder det heller ikke rimeligt, at der i forbindelse med vækstpakken lægges op til, at vi i kommunerne skal spare 2 mia. kr. på velfærdsservicen overfor borgere i 2014. Det svarer i Herlev til forringelser på 8-9 mio. kr., som kommer oven i forringelser i 2013. I Herlev er vi så rigeligt skåret ind til benet, hvad angår serviceniveau.

Den 6.marts afholder SF-Herlev generalforsamling og i bestyrelsens politiske beretning lægges der op til, at hvis ikke SF får afgørende indrømmelser i forhandling af ovenstående emner, mener vi, at SF bør overveje vores videre deltagelse i regeringen. Og de indrømmelser kan vi vist kigge langt efter…

Arly Eskildsen, Gruppeformand og medlem af kommunalbestyrelsen for SF
Betina Skovby, Partiforeningsformand og medlem af kommunalbestyrelsen for SF