Nøl skader beskæftigelsen

Vi ser det næste hver aften på TV: Massefyringer fra danske virksomheder. Beskæftigelsen på mange områder falder – værst ser det ud på bygge- og anlægsområdet. Flere og flere håndværkere bliver arbejdsløse.

Finanskrisen er i al hast ved at udvikle sig en dyb og omfattende økonomisk og beskæftigelsesmæssig krise. En række af de helt tunge internationale økonomier som fx. USA og Japan har drastiske fald i BNP.

I mens sidder den danske regering og afventer, og afventer, og afventer … og gør ikke noget. Jo man hjælper nogle bankejer og –direktører, som belønning for deres formidable evne til at formøble og pantsætte store samfundsværdier. Men regeringen gør intet for at sætte gang i samfundsøkonomien og beskæftigelsen, der hvor der er allermest behov: Bygge- og anlægssektoren.

Her kunne regeringen ganske omkostningsfrit hæve eller ophæve det anlægsloft, som kommunerne i disse år er underlagt. Mange kommuner – herunder Herlev Kommune – har penge i kassen og mange projekter for renovering og ombygning af skoler og offentlige bygninger. I Herlev afventer vi således etableringen af de nødvendige køkkenfaciliteter i kommunens daginstitutioner, så vi snarest muligt kan blive i stand til at give alle børn i daginstitutionerne et sundt måltid mad hver dag. Og vi vil også kunne fremrykke skolerenoveringer, trafiksikkerhedsforanstaltninger og andre infrastruktur-anlæg. Alle opgaver, som ville kunne sætte gang i beskæftigelsen her og nu – og opgaver, som kun vil blive dyrere af at blive udskudt til senere.

Men regeringen nøler. Hvis det var en håndboldkamp, ville regeringen blive dømt for nøl og bolden givet over til det andet hold …

Arly Eskildsen
Kommunalbestyrelsesmedlem for SF