Når byudviklingen går over gevind

Nu ser vi for alvor resultatet af en politisk besluttet byudvikling, som er gået helt over gevind. Posthusgrunden med sine megahøje bygninger, tæthed og det nærmeste vi kommer et beton- og stålhelvede. Gode boliger helt sikkert, men ikke kønt.

Samme med Bymidten som i denne tid rejser sig mod himlen, og så har vi slet ikke set det værste endnu: Tårnet ud mod det store Ringvejskryds, som kommer op i 12 etager, og hvor borgmesteren og dele af det nye rådhus skal have sit domicil, så de kan skue ud over byen.

Hvorfor er det lige, at Herlev Kommune sponsorerer ejerne af Bymidten med en uopsigelig lejekontrakt i 25 år med indbygget huslejestigninger? Da projektet om at lukke det nuværende rådhus skulle vedtages, blev vi lovet guld og grønne skove. SF var det eneste parti, som problematiserede beregningerne – ekstraomkostningerne til nye daginstitutioner, skoleafdeling og udgifter på det sociale områder vælter da også ud af skabene nu. Nogle partier, som op til sidste valg førte kampagne mod et nyt rådhus, kunne ikke stå for presset. SF holdt fast og stemte imod.

Tidligere har vi set resultatet af mega byggehøjder og tæthed på Glødelampen og Den grønne Fatning på Hørkær. Nu følger adskillelige byggerier i op til 11 etager på Lyskær og Hørkær. Samtidig ligger der vedtagne lokalplaner for nyt byggeri ved Lindehøj og nord for Kildegårdskolen Vest, som vil fjerne endnu et par grønne områder.

Hvis den sete og planlagte byudvikling ikke skal brede sig ud over hele Herlev i den næste valgperiode, må det nuværende flertal i kommunalbestyrelsen stoppes. Det er op til vælgerne at sætte foden ned – og det sker bedst den 16. november ved ikke igen at give ét parti absolut flertal.

Arly Eskildsen
Kommunalbestyrelsesmedlem (SF)