Klassestørrelsen er afgørende

En klassestørrelse på 21 elever som udgangspunkt er et helt afgørende element i skolepolitikken Herlev. Det bør det også være i fremtiden.

Fordi udgangspunktet for folkeskolen i Danmark er 21-22 elever pr. klasse. Fordi større klasser udfordrer fagligheden, børnenes mulighed for at blive set, hørt og hjulpet i læringsprocesserne. Og fordi børnene trives dårligere i større klasser.

Siden 1998 har en klassedannelse på 21 elever været en fast bestanddel i Herlev Kommunes skolepolitik. Senest bekræftet af kommunalbestyrelsen, da den i maj 2018 vedtog den seneste udgave af Styrelsesvedtægten for Herlevs skoler.

 Men det socialdemokratiske flertal i kommunalbestyrelsen undsagde i juni 2020 lige præcis indholdet i skolepolitikken på spørgsmål om klassestørrelsen. De har det fint med klassestørrelser på 26 elever. De argumenterer med muligheden for andre pædagogiske tiltag. Men der en verden til forskel på 21 elever eller 26 elever i en klasse – uanset at læringsmiljøet også er afhængig af mange andre faktorer. Klassestørrelsen er bare en af de vigtige faktorer.

Socialdemokraternes undsigelse og forvaltning af skolepolitikken sker ovenikøbet uden politiske vedtagelse – hen over hovedet på den samlede kommunalbestyrelse. Princippet om klassestørrelse på tæt som muligt på 21 elever pr. klasse står fortsat i Styrelsesvedtægten for Herlev Kommunes Skole.

De bliver aldring med SF’s stemme at ændre på det.

Arly Eskildsen
Kommunalbestyrelsesmedlem (SF)