SF har en selvstændig profil

Det er tydeligt, at Socialdemokraterne i Herlev er død irriteret over, at SF eksisterer overhovedet, at vi tillader os at have en selvstændig politisk holdning, at vi stiller politiske forslag i kommunalbestyrelsen og ikke bare lægger os politisk ned og er borgmesteren underdanig.

Det er kommet til udtryk fra tid til anden i al den tid, SF har eksisteret på den politiske arena. På landsplan hed det i 60’erne, at SF skulle under det politiske åg, men som bekendt måtte Socialdemokratiet sande, at de var nødt til at tage SF alvorligt og indlede et ligeværdigt samarbejde. Det er også det vi ser i disse år, hvor S og SF på landsplan kommer med fælles udspil og lægger op til regeringssamarbejde efter næste valg. Heldigvis for det, for vi har i den grad brug for en ny regering – VKO-flertallet har i folketinget spillet økonomisk og politisk fallit.

Men i Herlev fortsætter Socialdemokraterne fra tid til anden “den gamle stil”, hvor SF skal underordne sig politisk. Senest i sidste nr. af Herlev Bladet, hvor to socialdemokrater puster sig op og forsøger at belære SF. Det er virkelig ikke særlig klædeligt.

SF stillede i forbindelse med behandlingen af en ny lokalplan for Glødelampegrunden et forslag om, at der i lokalplan skal stilles krav om et fælleshus til beboerne i den nye bebyggelse med knap 300 boligenheder. Det gjorde vi, fordi der i den vedlagte idéskitse ikke var tænkt på fælles beboerfaciliteter. Det er ikke udtryk for “arrogange”, men at tage vare på de kommende beboers lokale beboermiljø. Hver gang kommunalbestyrelsen stiller krav i lokalplanerne (fx. miljøkrav), så koster det på den korte bane, men er til fordel på den lange bane. Jeg håber ikke, at Socialdemokraterne modstand mod forslaget er udtryk for, at en ny-liberalistisk tankegang er sivet ind i alle kroge.

I april besluttede borgmesteren et betinget ansættelsesstop, som vi end ikke fik forelagt, før det blev meldt ud som en realitet. Et klokkeklart udtryk for politisk magtbryne, som SF ikke kan akceptere. Samtidig er ansættelsesstoppet udformet, så der reelt er tale om en blanko-check, så kommunalbestyrelsen ikke ved, hvilke stillinger og områder det vil gå ud over. Det mener SF er politisk uansvarligt, og det fjerner reelt kommunalbestyrelsen dens politiske beslutningskompetence og dermed også kommunalbestyrelsens mulighed for at foretage de nødvendige økonomiske prioriteringer.

Arly Eskildsen
Kommunalbestyrelsesmedlem for SF