Herlev Syd mangler en daginstitution

Der mangler daginstitutionspladser i den sydlige del af Herlev. Kapaciteten er ikke blevet udbygget selv om, at der er bygget to meget store boligkomplekser på Hørkær. Oven i købet er der nu et nyt lokalplansforslag på vej, så yderlige i alt tre områder kan bebygges med boliger i de nærmeste år.

Afstanden mellem hjem og daginstitution er helt afgørende for travle småbørnsfamilier. Tid er en stressfaktor og øget transporttid mellem hjem, daginstitution og arbejde er med til at presse vores småbørnsfamilier på en urimelig måde. Derfor har SF siden 2016 ønsket en ny daginstitution i det sydlige Herlev.

Først blev det stillet i udsigt i forbindelse med byggeriet på Den Grønne Fatning. Det kunne ikke realiseres økonomisk ansvarligt. Dernæst får vi en helt ny institution ved Herlev Byskole afd. Eng. Fornemt. Men i mellemtiden er en renovering af daginstitutionen Enghuset for skimmelsvamp – efter flere års træls forsinkelse – blevet lagt på is, da det heller ikke var økonomisk ansvarligt. Det er derfor en rigtig god idé at flytte Enghuset ind i den nye institution og i øvrigt genstarten institutionen med en grøn profil og udvikling af det pædagogiske arbejde.

Men dermed er kapacitetsudvidelsen også alt for begrænset. Vi har med andre ord ikke løst behovet for flere daginstitutionspladser i den sydlige del af Herlev.  

SF ønsker derfor, at der i forbindelse med det nye lokalplansforslag for et område ved Hørkær og Vasekær stilles krav om, at der kan etableres en ny daginstitution. Alternativt et andet sted i området. Men vi kan ikke acceptere en yderligere boligudvikling i erhvervskvarteret uden en ny daginstitution, som kan dække behovet i det sydlige Herlev.

Anja Henriksen, kandidat til kommunalvalget & Arly Eskildsen, kommunalbestyrelsesmedlem (SF)