Løbebanen, der forsvandt op i den blå luft – men overlever

Forløbet af sidste uges kommunalbestyrelsesmøde blev ekstra interessant og positivt for os, som ønsker at bevare løbebanen på Herlev Stadion.

Oplægget var ellers dystert: Både Kultur- og Fritidsudvalget og Økonomiudvalget havde godkendt en indstilling om et projekt for omlægning af Herlev Stadion, men uden løbebanen.

Oprindelig var det planen, at den nedslidte tribune på Herlev Stadion skulle renoveres i 2015 og 2016. Det har aldrig været politisk diskuteret eller godkendt, at løbebanen i denne forbindelse skulle sløjfes. Derfor undrede det SF (og andre partier i kommunalbestyrelsen), at løbebanen lige pludselig forsvandt op i den blå luft i indstillingen til kommunalbestyrelsen.

Heldigvis besluttede kommunalbestyrelsen at sende denne del af indstillingen tilbage med henblik på at få et helt nyt projekt. Derfor er der håb om, at den nuværende løbebane kan bevares – og også meget gerne må renoveres hurtigst muligt. Det trænger den til.

Vi har brug for en mangfoldighed i vores idrætsfaciliteter – fordi idrætsforeninger, skoler og borgere bruger de mange faciliteter, herunder løbebanen og atletikfaciliteterne på Herlev Stadion.

Forløbet understreger også, at det er helt afgørende at inddrage foreninger, skoler og borgerne i dialogen i forbindelse med de store anlægsprojekter. Af mange grunde. Også for at undgå, at vi kommer til at foretage investeringer, som ingen rigtig kan være tilfredse med.

Arly Eskildsen
Kommunalbestyrelsesmedlem (SF), politisk leder