Madordning: Her er forskellen på S og SF

Under valgkampen i efteråret 2005 blev der trykt et læserindlæg i Herlev Bladet, som spurgte, om der egentlig var nogen forskel på S og SF i spørgsmålet om indførelse af madordning for børnene i daginstitutioner og skoler.

Nu ved vi, at der er forskel: SF vil allerede i 2007 sikre, at alle børn i vores daginstitutioner hver dag kan få et sundt måltid mad. Socialdemokraterne vil udarbejde modeller, som tidligst kan blive omsat til virkelighed i 2009.

Og så ved vi nu klart og tydeligt, at Socialdemokraterne er imod at etablere en ordentlig madordning for alle børn og unge på skolerne.

Det er smadder ærgerligt, at Socialdemokraterne er så langsomme i optrækket, men SF vil naturligvis blive ved med at lægge maksimal pres på de andre politiske partier i kommunalbestyrelsen for at få etableret fornuftige madordninger for vores børn. Der er ganske enkelte både indlærings- og sundhedsmæssige vægtige argumenter for at give vores børn et sundt måltid mad hver dag, mens de opholder sig i daginstitution eller skole. Så mon ikke det ad åre må lykkes.

Arly Eskildsen
Kommunalbestyrelsesmedlem for SF