Nu rykker skolemoderniseringen nærmere

Langt om længe ser det nu ud til, at den tiltrængte ombygning og modernisering af Herlevs skoler rykker nærmere. Lige nu er skitser over planerne for ombygning af skolerne sendt ud til høring på de enkelte skoler, skolebestyrelser, lærer- og pædagogkredse m.fl. Samlet regner det første oplæg med ombygning for 80-85 mill. kr.

Oplægget er et resultat af en proces, som blev igangsat efter SF’s krav til budgettet for 2001 om, at der skulle udarbejdes skitsemodeller for renoveringen og ombygningen af vores skoler. Desværre har denne proces vores helt unødvendig langsommelig – ikke engang borgmesterens egen sendrægtige tidsplan om, at oplægget skulle være klar i efteråret 2001, har kunne holdes. Men nu er planerne klar til høring – og det er i det mindste glædeligt. Hellere sent end aldrig!

I det videre arbejde er det for SF helt afgørende, at de mange daglige brugere af vores skoler høres om ombygningsskitserne – og at der lyttes til nye forslag til ændringer, som kan gøre hverdagen for vores børn, unge og ansatte til en endnu mere positiv oplevelse.

Vi har brug for moderne folkeskoler og et fleksibelt læringsmiljø, som kan give vores børn et godt afsæt for deres kommende voksenliv. Arbejdsmarkedet og den globaliserede og komplekse verden kræver, at vores unge i fremtiden har et højt uddannelsesniveau, hvis de skal klare sig i fremtiden. Alt for mange af Herlevs unge står desværre i dag bagest i køen, når der skal deles uddannelsespladser og job ud.

Når vi i Herlev skal bruge så mange penge på ombygning af skolerne er det selvindlysende rigtig, at de nye skolebygninger er så fremtidssikret, som det er muligt at se ud i en fremtid, som vi (måske) kun kan ane. For SF er det bl.a. også vigtigt, at skolernes tilgængelighed for handicappede øges betragteligt, at arbejdsmiljøet for børn og ansatte forbedres og at toiletforholdene er i orden. På disse områder er skolerne slet ikke børneparate i dag.

Det vil også være rimeligt, hvis vi kan kombinere ombygningen af idrætsfaciliteterne på en sådan måde, at skolerne også kan anvendes af lokale idrætsforeninger. Her tænker jeg først og fremmest på de stærkt forældede og utidssvarende gymnastiksale på Elverhøjens Skole. Når vi alligevel skal løse problemet her, er det oplagt, at vi ombygger gymnastiksalene til en mindre træningshal, som med stor fordel kan bruges af skolerne i dagtimerne og idrætsforeningerne om aften og i weekenderne.

Med venlig hilsen

Arly Eskildsen,
kommunalbestyrelsesmedlem for SF