Valgfrihed – også når det gælder børnepasning

At forældrene i den lukningstruede vuggestue Storkereden kan få lov til at slås for at (gen)oprette en lille institutioner i privat regi – det er dog en ret besværlig form for valgfrihed.

SF går også ind for større valgfrihed, men i modsætning til Venstre mener vi, at valgfriheden gerne må komme til udtryk inden for den offentlige service til borgerne.

Om små eller store institutioner er at foretrække ved jeg ikke. Der er helt givet både gode argumenter for det ene og det andet. Det er derfor også fint, hvis forældrene til småbørn har mulighed for at lade størrelsen på institutionerne indgå i deres overvejelser, når de skal have deres børn i daginstitution.

Men når så Venstre slår til lyd for, at forældrene kan opnå denne valgfrihed, hvis kommunen lukker vuggestuen Storkereden, så må jeg sige, at perspektivet i Venstres løsningsmodel for øget valgfrihed forekommer noget kunstig. For hvorfor skulle småbørnsforældrene ikke kunne få den valgmulighed inden for rammerne af den offentlige sektor? Jeg synes, at vi skal lytte meget til forældrebestyrelserne ved de berørte institutioner, som er inddraget i det adminstrative oplæg til omlægning/sammenlægning og nedlæggelse af daginstitutioner.

Med venlig hilsen

Arly Eskildsen,
kommunalbestyrelsesmedlem for SF